Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πρώτος επίσημος αγώνας


ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΑ 2016 ΜΕ ΤΗ ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7-2-2016  στα γραφεία του Φοίνικα Βόλου με ιδιαίτερη επιτυχία (οργανωτική και αγωνιστική με την έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων) η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων του Φοίνικα Βόλου και της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων που οδηγούν στην πρόκριση για την τελική φάση του Επίσημου Πανελλήνιου Ομαδικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από  5 έως και 10 Ιουλίου 2016, και έγινε υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στις σκακιέρες με πλήρεις 10μελείς συνθέσεις και μετά από πολύ δυνατά παιχνίδια η έμπειρη και πολύ καλή ομάδα των Τρικάλων επικράτησε τελικά της νεοσύστατης ομάδας του Βόλου με σκορ  2,5 – 7,5.
Να σημειωθεί ότι οι σκακιστές της ομάδας του Φοίνικα Βόλου (η οποία την 1η αγωνιστική είχε ρεπό) παρόλο που είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο έμπειρους και θεωρητικά ισχυρότερους παίκτες κοίταξαν στα μάτια τους αντιπάλους τους, πάλεψαν σε όλες τις σκακιέρες και κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες έχασαν την ευκαιρία να αποσπάσουν για το Φοίνικα την ισοπαλία ακόμη και τη νίκη.
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στις δύο πρώτες (γενικές) σκακιέρες οι νεαροί παίκτες του Φοίνικα ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ και ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, οι οποίοι αν και έπαιζαν με πολύ πιο έμπειρους και θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους, κατάφεραν, ο μεν πρώτος να έρθει ισόπαλος και ο δεύτερος να αναγκάσει τον αντίπαλό του να παραιτηθεί μετά από (4) ώρες αγώνα, αποδεικνύοντας τις πολύ μεγάλες δυνατότητές τους, τις οποίες δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να παρουσιάσουν καθώς δεν τους είχε δοθεί τα προηγούμενα χρόνια η δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιου επιπέδου πρωτάθλημα και με την ομάδα του Φοίνικα και τη συμμετοχή του σε παρόμοιες διοργανώσεις, τους ανοίγεται πλέον ο δρόμος για ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον.
Αξιοσημείωτη επίσης η εμφάνιση της μικρής ΘΩΔΗ ΗΛΙΑΣ-ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, η οποία στην 7η σκακιέρα (κορασίδων κάτω των 16 ετών) αν και βρέθηκε να χάνει με δύο πιονάκια διαφορά κατάφερε να επικρατήσει της αντιπάλου της με μια φοβερή επίθεση και ματ στη γωνία με βασίλισσα και αξιωματικό δίνοντας έτσι την πρώτη νίκη στον αγώνα στην ομάδα του Φοίνικα.
Στην 3η (γενική) σκακιέρα ο ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ μετά από πολύ καιρό απραξίας αντιμετώπισε τον αντίπαλό του με πολύ σωστό στήσιμο κομματιών κι ενώ μέχρι το φινάλε έδειχνε ότι κέρδιζε την παρτίδα μια στιγμιαία απροσεξία έφερε την ήττα.
Στις 4η (γενική), 5η (γυναικεία), 8η (νέων-νεανίδων κάτω των 20 ετών) και 9η (εφηβική κάτω των 16 ετών)  σκακιέρες ο μεγαλύτερος της ομάδας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, η ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ο 11χρονος ΨΙΛΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ και ο 10χρονος ΛΙΑΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ αντίστοιχα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες, ηττήθηκαν τελικά από τους, εμπειρότερους σε αγώνες, αντιπάλους τους, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα κάποιες στιγμές έδειχναν ότι τουλάχιστον θα κρατούσαν την ισοπαλία.
Στην 6η σκακιέρα (νεανίδων κάτω των 20 ετών) η μικρή ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ μετά από συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε πάνω από (3) ώρες έχασε τελικά στο φινάλε πιονιών με πύργους.
Στη 10η σκακιέρα (εφηβική κάτω των 12 ετών) ο μικρότερος της ομάδας ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ, αν και ήταν μπροστά από την αρχή με κομμάτι παραπάνω, τελικά λόγω του υπέρμετρου ενθουσιασμού και της βιασύνης που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες, κάνοντας απανωτά λάθη, τελικά κατάφερε και έχασε στο φινάλε πιονιών από τον αντίπαλό του.
Αποτελέσματα των αγώνων ανά σκακιέρα με τα εθνικά ΕΛΟ (πρώτοι οι σκακιστές της γηπεδούχου ομάδας):
1.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
1199
-
ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
1608
1/2
-
1/2
2.
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
-
-
ΒΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
1358
1
-
0
3.
ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ
-
-
ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
1237
0
-
1
4.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
-
-
ΤΣΙΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
1085
0
-
1
5.
ΠΑΝΑΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
-
-
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
-
0
-
1
6.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ
899
-
ΤΟΖΑΡΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
-
0
-
1
7.
ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ - ΓΛΥΚΕΡΙΑ
-
-
ΜΠΟΥΡΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
-
1
-
0
8.
ΨΙΛΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
-
-
ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ ΧΑΡΑΛ.
-
0
-
1
9.
ΛΙΑΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1000
-
ΓΚΙΟΚΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
-
0
-
1
10.
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ
-
-
ΛΑΖΑΡΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
-
0
-
1
Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.tessth.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου