Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Δεύτερη νίκη στα ΠΟΑ

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα σκάκι για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016 με μια εκπληκτική εμφάνιση πέτυχε η ομάδα του Φοίνικα Βόλου, που επικράτησε εντός έδρας του αξιόμαχου Σ.Σ. Φαρσάλων με τελικό σκορ 7 – 0,5 στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 21-2-2016 στο Βόλο, στο φιλόξενο χώρο των εγκαταστάσεων του συλλόγου (Ολυμπιονίκη Αγνώντα 6 με Κύπρου) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στα πλαίσια των επίσημων προκριματικών αγώνων που οδηγούν στην πρόκριση για την τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από 5 έως και 10 Ιουλίου 2016, και γίνεται υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.
Η αναμέτρηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με την υλικοτεχνική συνδρομή της έμπειρης ομάδας του Σ.Σ. Φαρσάλων και κατά τη διάρκειά της παίχτηκαν ενδιαφέρουσες και όμορφες παρτίδες μεταξύ των σκακιστών των δύο ομάδων που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.
Ο Φοίνικας Βόλου παρατάχθηκε με 9μελή σύνθεση και ο Σ.Σ. Φαρσάλων με 8μελή σύνθεση. Έτσι ο πρώτος βαθμός για την ομάδα του Φοίνικα προήλθε στην 5η (γυναικεία) σκακιέρα από τη ΜΑΡΓΩΝΗ ΣΟΦΙΑ.
Στην 1η (γενική) σκακιέρα έγινε μια εξαιρετική μονομαχία ανάμεσα στον 17χρονο ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΣΑΒΒΑ (που πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση) και τον έμπειρο αντίπαλό του, η οποία δεν ανέδειξε τελικά νικητή.
Στην 2η (γενική) σκακιέρα ο 13χρονος ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε συνεχόμενη άνοδο κερδίζοντας έναν ακόμη αξιόλογο και πολύπειρο σκακιστή.
Στην 3η (γενική) σκακιέρα ο ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ αποσπώντας από την αρχή σχεδόν τη βασίλισσα του αντιπάλου του έφτασε σε μία σχετικά άνετη νίκη.
Στην 4η (γενική) σκακιέρα ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με μια φοβερή επίθεση από την αρχή του αγώνα επικράτησε τελικά του πολύ καλού αντιπάλου του σημειώνοντας έτσι την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Στην 6η σκακιέρα (νεανίδων κάτω των 20 ετών) η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και παρά την προσπάθειά της τελικά ηττήθηκε από τη πολύ δυνατή αντίπαλό της.
Στην 7η σκακιέρα (κορασίδων κάτω των 16 ετών) η ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ-ΓΛΥΚΕΡΙΑ πραγματοποιώντας ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση έδωσε και πάλι την πρώτη χρονικά νίκη στην ομάδα του Φοίνικα.
Στην 8η σκακιέρα (νέων-νεανίδων κάτω των 20 ετών) ο 11χρονος ΨΙΛΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά από ένα δυνατό αγώνα που κράτησε περίπου δύο ώρες με υποδειγματικό ματ βασίλισσας με πύργο.
Στην 9η σκακιέρα (εφηβική κάτω των 16 ετών) ο μικρός ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ έχοντας πάρει από την αρχή τον έλεγχο στο παιχνίδι μετά από μια ωραία παρτίδα πέτυχε κι αυτός την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας του συνομήλικου αντιπάλου του.
Να σημειωθεί ότι για κάθε ελλιπή σκακιέρα ομάδας αφαιρείται από το συνολικό της σκορ 0,5 βαθμός.
Αποτελέσματα των αγώνων ανά σκακιέρα με τα εθνικά ΕΛΟ (πρώτοι οι σκακιστές της γηπεδούχου ομάδας):

1.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
1199
-
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1333
1/2
-
1/2
2.
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
-
-
ΠΑΓΟΥΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
1116
1
-
0
3.
ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ
-
-
ΠΑΦΥΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
-
1
-
0
4.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
-
-
ΔΕΡΕΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
-
1
-
0
5.
ΜΑΡΓΩΝΗ ΣΟΦΙΑ
-
-
                 -
-
1
-
0
6.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ
899
-
ΔΕΡΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
-
0
-
1
7.
ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ - ΓΛΥΚΕΡΙΑ
-
-
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
-
1
-
0
8.
ΨΙΛΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
-
-
ΜΠΙΖΟΥΛΑ ΝΕΦΕΛΗ
-
1
-
0
9.
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ
-
-
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

1000
1
-
0


Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.: http://www.tessth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου