Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη θέση στα ΠΟΑ Θεσσαλίας

Στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα τερμάτισε τελικά ο Φοίνικας Βόλου στο πρωτάθλημα σκάκι για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016, που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) στα πλαίσια των επίσημων προκριματικών αγώνων που οδηγούν στην πρόκριση για την τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας που θα διεξαχθεί από 5 έως και 10 Ιουλίου 2016, και γίνεται υπό την αιγίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ, καθώς την τελευταία 5η αγωνιστική ηττήθηκε στην Καρδίτσα από τον ισχυρό Φ.Ο. Καρδίτσας με 7 - 2,5 παρά την πολύ καλή εμφάνιση των σκακιστών της.

Άξιος πρωταθλητής αναδείχτηκε η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων, η οποία την τελευταία αγωνιστική κέρδισε το Σ.Σ. Φαρσάλων με 7,5–2,5 και με περισσότερους πόντους άφησε στη δεύτερη θέση τον ισόβαθμο Φ.Ο. Καρδίτσας.

Η τελική βαθμολογία:
1) ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων     8β.     35  π.
2) Φ.Ο. Καρδίτσας        8β.     34  π.
3) Φοίνικας Βόλου         5β.    21,5 π.
4) Σ.Σ. Φαρσάλων         3β.    16,5 π.
5) Σ.Ο. Φαλάνης            0β.      9  π.

Η συνολική παρουσία του Φοίνικα στο πρωτάθλημα (2 νίκες – 2 ήττες) κρίνεται κάτι παραπάνω από θετική και θέτει τις βάσεις για λαμπρή παρουσία στο μέλλον αναδεικνύοντας σκακιστές που προκάλεσαν το θαυμασμό των αντιπάλων τους με το ταλέντο τους και τη θεωρητική τους σκακιστική κατάρτιση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αντίξοες συνθήκες για το Φοίνικα Βόλου καθώς για διάφορους λόγους παρουσιάσθηκε στον αγώνα με 9μελή σύνθεση και συνεπώς με μείον 1,5 πόντο και ταυτόχρονα οι σκακιστές του είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ πιο δυνατούς θεωρητικά αντιπάλους. Παρόλα αυτά έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για νικηφόρο αποτέλεσμα καθώς γνώριζαν ότι με ενδεχόμενη νίκη τους και παράλληλη ήττα της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων στα Φάρσαλα θα τερμάτιζαν πρώτοι στον όμιλο και θα έπαιρναν το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση της Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Και πράγματι άγγιξαν το θαύμα αλλά τελικά δεν κατάφεραν να φέρουν τη νίκη για το Φοίνικα. Αναλυτικά:

Στην 1η (γενική) σκακιέρα ο 17χρονος ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ (ΕΛΟ 1199) πάλεψε σαν λιοντάρι με τον πολύπειρο και ισχυρό αντίπαλό του Μαρκαντώνη Βασίλη (ΕΛΟ 1821), αλλά τελικά ηττήθηκε μετά από πολύωρη μάχη.

Στην 2η (γενική) σκακιέρα ο ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ αντιμετώπισε τον Μαυρουδή Δημήτριο (ΕΛΟ 1776), έναν από τους πιο ισχυρούς σκακιστές στη Θεσσαλία, και παρόλο που κατά τη διάρκεια της παρτίδας στρίμωξε αρκετές φορές τον αντίπαλό του, μια στιγμιαία αβλεψία του στοίχισε μια περήφανη νίκη.

Στην 4η (γενική) σκακιέρα ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να φέρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πολύ καλή αντίπαλό του Σάτρα Βασιλική (ΕΛΟ 1340).

Στην 5η (γυναικεία) σκακιέρα η ΜΑΡΓΩΝΗ ΣΟΦΙΑ έχασε σχετικά νωρίς τη βασίλισσά της και παρά την μεγάλη της προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση τελικά γνώρισε την ήττα από την ισχυρότερη αντίπαλό της Γιαννάκου Βασιλική.

Στην 6η σκακιέρα (νεανίδων κάτω των 20 ετών) η ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΜΑΡΥΦΙΛΛΗ αν και βρέθηκε με κομμάτι παραπάνω τελικά έχασε την παρτίδα μετά από τραγικό λάθος στο μέσο της παρτίδας από την Πολύζου Αλίκη.

Στην 7η σκακιέρα (κορασίδων κάτω των 16 ετών) η 11χρονη ΘΩΔΗ ΗΛΙΑ-ΓΛΥΚΕΡΙΑ για ακόμη μία φορά εντυπωσίασε πετυχαίνοντας την 4η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα απέναντι στη Σουλιώτη Μαριαλένα και αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια του πρωταθλήματος βάσει πόντων και ποσοστών σύμφωνα με τη σχετική λίστα του chess-results.

Στην 8η σκακιέρα (νέων-νεανίδων κάτω των 20 ετών) ο ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ παίζοντας σοβαρά έφτασε σε μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πολύζο Δημήτριο.

Στην 9η σκακιέρα (εφηβική κάτω των 16 ετών) ο ΨΙΛΟΒΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ για δεύτερη συνεχή αγωνιστική έφτασε στη νίκη παρουσιάζοντας τρομερή πρόοδο στον τρόπο σκέψης και παιχνιδιού του απέναντι στον Τσιγαρίδα Βασίλη.

Στην 10η σκακιέρα (εφηβική κάτω των 12 ετών) ο μικρός ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΙΩΝΑΣ αν και είχε τις προϋποθέσεις δεν κατάφερε να νικήσει και ηττήθηκε από τον πολύ καλό αντίπαλό του Γιαννάκο Δημήτριο.

Αποτελέσματα από τους αγώνες για τα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2016 και γενικά πληροφορίες για τo σκάκι στη Θεσσαλία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.: http://www.tessth.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου